Dança

DANSA INFANTIL (4 i 5 anys): amb la temàtica dels contes populars i jocs com a rerefons, els més petits van familiaritzant-se amb els fonaments de la dansa, així com els conceptes bàsics musicals -ritme, tempo i dinàmiques- en relació amb el moviment i l´ús de l’espai.

DANSA CLÀSSICA I MODERNA 1 (6 i 7 anys)
La classe comença amb una sèrie d’exercicis d’escalfament, col· locació postural i treball de l’en-dehors, allargament de la musculatura i desenvolupament de la flexibilitat, coordinació i lleugeresa, així com la concentració mental. A continuació es realitzen una sèrie exercicis bàsics a la barra. Després de la barra els estudiants passen al centre on es practica el moviment dels braços i diferents combinacions simples de moviments i passos.

Es practiquen els ritmes de marxa, vals i polka.

DANSA CLÀSSICA I MODERNA 2 (8-11 anys)
La classe comença amb una sèrie d’exercicis d’escalfament, col· locació postural i treball de l’en-dehors, allargament de la musculatura i desenvolupament de la flexibilitat, coordinació i lleugeresa, així com la concentració mental. A continuació es realitzen una sèrie exercicis a la barra. Al centre es practiquen diferents combinacions de moviments i diferents passos, treball del moviment dels braços, diagonals simples de girs i salts. La classe finalitza amb la salutació.


Al mateix curs es treballa la dansa moderna. També es treballen altres estils com Dansa Jazz i es desenvolupa la creativitat i la creació de composicions pròpies o col·lectives.

DANSA CLÀSSICA I MODERNA 3 (a partir de 12 anys)
La classe comença amb una sèrie d’exercicis d’escalfament, col· locació postural i treball de l’en-dehors, allargament de la musculatura i desenvolupament de la flexibilitat, coordinació i lleugeresa, així com la concentració mental i equilibri. A continuació es realitzen a la barra una sèrie exercicis bàsics que són el fonament de diferents combinacions de moviments i passos al centre, tècnica del gir i salts, diagonals complexes de girs i salts. La classe finalitza amb la salutació.

TÈCNICA DE PUNTES
L’escalfament consisteix amb exercicis de banda elàstica adreçats a desenvolupar l’articulació del peu, i l’entrenament els músculs (turmells, bessons).
A la barra es treballen exercicis de fonamentals com els rises i relevés, assemblé piqué, pas de bourée piqué dessous…

Al centre, les alumnes practiquen exercicis bàsics com relevés en totes les posicions, échappés, relevé retiré/passé, temp lié, coupé fouetté raccourci, posés en retiré derrière i en arabesque a 45 graus.

Imatges extretes de la pàgina web oficial del conservatori.